vineri, 21 octombrie 2011

Cat si ce ii spui parintilor ?

Hey ! In copilarie nu avem nevoie decat de ei : Mama si tata .Ne sunt aproape mereu si impartasim cu ei totul , de la bucurii pana la tristeti, insa dupa o anumita varsta va veti separa . In unele cazuri exista si certuri .Mereu te gandesti sa fugi de acasa ? Nu o face .Discuta aceasta problema cu parintii . Inas asta nu merge mereu ... uneori da gresi aceasta solutie.Uite ca m-am gandit sa fac un articol mai mult pentru fete ca sa flaticateva sfaturi . " Vizionare placuta"
Spune-mi absolut tot !! 


De cate ori te-ai gandit ca a fost cea mai mare prostie din viata sa le spui parintilor o anumita chestie ?? Probabil si acum , cand citesti ai senzatia ca ar fi fost mai bine sa omiti anumite detalii . Suntem invatati ca nu e bine sa ne mintim parintii- foarte adevarat- dar anumite chestii si mai ales , anumite adevaruri nu ar trebui aruncate asa oricum in fata lor.Nu cand prin asta le faci mult rau decat bine si,implicit,iti faci si tie rau.Dar cum comunicarea este importanta in orice tip derelatie ,nu e o idee buna sa te transformi intr-un munte de tacere si sa nu le impartasesti absolut nimic parintilor desre viata ta personala .

Numai si numai adevarul...
Exista momente cand parintii ar trebui sa fie printre primele pers. acre afla ceva despre tine .Nimeni nu te poate ajuta mai bine ca ei , chiar daca ai senzatia ca nu te vor intelege sau ca te vor certa .
1. Ai o problema fizica , esti bolnava , insarcinata , etc . si nu stii la cine sa apelezi
2. La scola esti victima rautatilor colegilor intr-un mod insuportabil  sau ai devenit din diverse motice " sacul de box" al unui frof. 
3. Te-ai trezit intr-un anturaj dubios din care nu mai poti iesi .
4. Nu stii exact ce facultate sa alegi si ai nevoie de sfatul cuiva care te cunoaste foarte bine .
5.Te cronfunti cu o dependenta si veri sa ceri ajutor ./ nu-ti fie jena !! 

Cam ata pentru acum . Va pupi papa . ( Scz ca nuam pus o poza dar nu stiu care :D )    

5 comentarii:

  1. Cand eram prin liceu...ii mai ascundeam mamei unele lucruri... dar acum avem o relatie foarte buna, pot oricand sa-i povestesc orice problema, orice ma supara sau ma face fericita si ea mereu vine cu sfaturi bune.

    RăspundețiȘtergere
  2. eiii :)) eu nu spun chiar tot, mai omit cate o chestie pe ici pe colo:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Depinde de situatii se poate intampla sa afle si din alte parti, atunci e mai nasol:d

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu cred ca existe vreun copil care sa le spuna parintilor absolut totul pentru ca ,desi stim ca ei sunt singuri care ne vor cu adevarat binele, parca nu e chiar usor sa le povestim unele lucruri.Cel putin la mine asa se intampla.
    Asta nu inseamna insa ca nu am momente cand chiar le povestesc unele lucruri ,momente in care le cer sfatul :)

    RăspundețiȘtergere